joi, august 13, 2009

El Comandante, Ursul Panda si Plantatia de Bambus


Se intampla intr-o seara ce nu prevestea nimic, in lugubra bodega de-a dreptul underground (ca-i la enshpe metri sub pamant), El Comandante.
Mancarimile anale care nu mi-au fericit niciodata existenta, dimpotriva, m-au convins intodeauna cat de bine e dupa ce ai scapat de o belea, m-au dus in seara aia in clubul cu iz insalubru. Ajuns doar cu vreo 30 minute inainte ca fiinta cu ie lunga trasa vulgar peste blugii oarecare, intra ca o diva indiferenta si-si afisa uimirea de a intalni un mops pletos la masa ei. Inutil sa adaug ca bodega era extrem de goala si ca masa ei putea fi oricare, nu-i asa?
Cum dracu nu strica niciodata ceva bun, desi asa crede lumea care se inchina prin troleibuze la trecerea prin fata bisericii, inevitabilul s-a produs: privirea ei a cazut indiferenta asupra mea, iar eu, in bezna cu pricina, m-am mirat cat de inalta pare.. o alta dama blonda, caci evident, in idiotenia-mi din dotare, facusem o confuzie.
Mirarea avea sa ma izbeasca si mai tare la prima slova scoasa din gurita acida a divei blonde cu ochi de Urs Panda: era alta blonda. Asta noua si lunga ca o zi de vara, sinapsa! iar eu eram din nou doar un loser senin.
Si cum orice lucru care fatidic tinde sa devina pe zi ce trece mai serios, se intampla cumva ca sa zic asa, "la pas" adevarul axiomatic s-a dovedit din nou imbatabil -dracu' si-a bagat coada si o are acolo, amestecand cu ea o potiune care nu se serveste la bar, dar are acelasi efect cu un amestec bizar de coniac, whisky, lamaie verde, curacao, flacara, si cretin care o inghite. Numa' ca-i de mai lunga durata efectul!
Pragmaticul din mine a incercat o analiza coerenta si obiectiva a Ursului Panda cu plete blonde, rebele. Evident ca i-a iesit doar un rezultat plin de subiectivismul omului pe care la 41 de ani l-a plesnit ceva mai mult decat instinctul animalic si erectia cocalarului roman care zice ca trebui sa futa ca sa aiba ce arata amicilor la "prezentarea listelor cu X-uri bifate".
E clar: Ursul Panda este o minunata faptura, de-a dreptul frumoasa, ca un tot unitar, alcatuita din nenumarate lucruri urate, rele, sau voit respingatoare. (voit ptr ca ea le impune lumii din jur. ori treci de ele, ori du-te dracului- cam asta e deviza).
Poti alege una din doua, daca ai trecut de pragul dupa care incepe sa-ti pese de ea:
1. o urasti sincer si neconditionat, fara drumde intoarcere
2. o iubesti pur si simplu si-ti amintesti cand in tinerete ai citit "Cei goi si cei morti" - Norman Mailer: "Daca cauti in strafundurile oricarui fenomen sau lucru de pelumea asta, dacaiei cel mai frumos si pur dintre ele,undeva la origini, vei gasi intotdeauna murdarie".Ceea ce readuce in prim-plan axioma potrivit careia Ursul Panda este un rezultat minunat al alaturarii multor chestii nasoale. Si sigur nu-i creatie Divina, desi provoaca reactii corespunzatoare.
Asa ca acum, la vreo doua-trei luni de la prima intalnire cu Ursul Panda in habitatul ei natural -El Comandante, pot sa zic si sa afirm cu o mana pe inima si cu cealalta controlandu-mi erectia: sunt Bambusul, sau Plantatia de Bambus unde Ursul Panda se poate juca cand si daca are chef, si-mi asum soarta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu